Събираемостта на ДДС изостава и се очаква до края на годината

...
Събираемостта на ДДС изостава и се очаква до края на годината
Коментари Харесай

Събираемостта на ДДС изостава, финансовото министерство разчита на повече приходи от акцизи

Събираемостта на ДДС изостава и се чака до края на годината да бъде изпълнена вместо на 100 % на 96,6%. Това разгласи служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, в Народното събрание.  По думите ѝ поради предстоящата по-ниска събираемост - двете приходни организации - данъчните и митниците, са задействали ограничения за повишение на събираемостта. Към момента работата им дава резултат. Министерството на финансите чака повече доходи от акцизи. " С 12,7% повече са събраните акцизите до този миг, чака се към края на годината общият им размер да доближи до 6,6 милиарда лв. или проектът за годината да бъде изпълнен на 103%, което на процедура значи преизпълнение ", изясни Петкова, представена от Българска национална телевизия.

Министърът на финансите обяви също тъй че чака да получим по-малко пари по Плана за възобновяване и резистентност поради несъблюдение на част от поетите от нас задължения, изключително в част енергетика. Заявка за приемане на втория транш по проекта е изпратена през октомври предходната година, само че до момента не е утвърдена поради процедура по инспекция.

Коментар на това направи някогашният към този момент финансов министър Асен Василев. " Стана ясно, че приходната част върви по проект. Единственият риск, който очертахте, е обвързван с второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. Когато аз стопирах да бъде министър на финансите всички задължения на държавното управление, изпълнителната власт, бяха изпълнени ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР